READING CHALLENGE - 2017

12/11/2016

Idézet következik a 2016-os Reading Challenge posztból: "Mit azt szoktam mondani, nem vagyok nagy rajongója a kihívásoknak, kötelező listáknak, előre megszabott olvasmányoknak és a többi... ellenben pár napja nézelődtem a tumblr oldalán, és találtam egy olyan listát, ami bizony még nekem is megtetszett, és úgy döntöttem, legyen, bevállalom." Sajnos kénytelen vagyok azt is beismerni, hogy ez bizony ebben az évben: elbukott. Többek között kimaradt a "tündérmesén alapuló regény", a "jövőben játszódó szerelmi történet" vagy éppen a "politikai memoár" rész is - bár ez utóbbi még mindig nagyon izgat.

Összességében nagyon jó olvasmány-élmények értek az elmúlt év során, viszont azt is fel kell vállalnom, hogy ezek nagy százalékáról sajnos nem született bejegyzést. Ezúton is szeretnék mindenkitől elnézést kérni, de egyszerűen valamiért 2016 így alakult. Lett volna mondanivaló bőven, ezt higgye el nekem mindenki, egyszerűen csak nem tudtam az engem ért élményeket posztokká formálni. Valamiért... Azonban ezen igyekszem majd változtatni. Ennek első bizonyítékaként hadd mutassam meg nektek az új listámat, amit sokkal nagyobb odafigyeléssel igyekszem majd abszolválni az új évben. Vessünk egy pillantást a 2017-es kihívásra, pontosabban arra, hogy milyen témákat kellene majd kipipálnom az elkövetkezendő 12 hónap során.

Először is kezdjük a könnyebb esetekkel mint például a "klasszikus-romantikus" vagy éppen a "krimi-thriller". Nem hiszem, hogy ezzel problémám lenne, hiszen óriási rajongója vagy a - nevezzük most így - Jane Austen korszaknak. Jöhet valami lányosan szerelmes, kosztümös angol régiség. Kriminek pedig olyan régóta várós a Gyilkosság az Orient Expresszen, hogy ez nagy valószínűséggel egy Agatha Christie lesz. Ott van még a "dráma" szekció... millió esélyes lehet erre a pontra mint befutó, vagy éppen a "regény, aminek szám van a címében" sem nagyon nagy probléma, ugyanis a Fahrenheit 451 könnyen megoldja ezt a részt is. Izgalmasabb pontok után kutatva én például kiemelném a "szerző, akinek ugyanazon kezdőbetűi vannak mint neked" részt, a "regényt, ami karácsonykor játszódik" vagy a "regényt, ami a születési évedben jelent meg". Az "egyszavas című regény" "a regény, ami igaz történeten alapszik" a "trilógia" vagy a "könyv, ami megijeszt" pontok már inkább elgondolkoztatnak, hogy mit is válasszak majd. De hát előttünk egy egész év. Mindent egybevéve... srácok, tényleg igyekszem majd, hogy sikerüljön a dolog. Nekem tetszik. A kezdeti lelkesedés megvan, hiszen megint lehet listákban gondolkozni... ötleteket várok szeretettel.

You Might Also Like

0 megjegyzés

Popular Posts

Like us on Facebook

#HarryPotter #JimKay #Hogwarts #BackToTheHarryPotterWorld

Szerző: Making Classic Pop2015. december 9.

WeHeartIt